Oprichting

Reitze Winklaar, Carlos Tapias en Dennis Young waren de initiatiefnemers van de oprichting van H.v.v. Hercules. Zij kwamen eind 2011 met een plan om een nieuwe voetbalvereniging binnen de Haagse gemeente op te gaan richten. Samen met een aantal goed opgeleide vrijwilligers, de KNVB en de gemeente Den Haag werd er vervolgens een meerjarig beleidsplan opgesteld.

In december 2011 kregen beide heren “groen licht” van alle instanties en zagen hiermee een jongensdroom, om een eigen voetbalclub op te richten, verwezenlijkt worden. Nu moest er alleen nog naar een geschikte accommodatie gezocht worden. Omdat de voetbalvereniging HMSH haar kader voor de jeugdafdeling was kwijtgeraakt en zich puur concentreerde op de senioren-afdeling op de zondag, bood deze club haar accommodatie voor de zaterdagen aan. Deze accommodatie aan de Vrederustlaan te Den Haag, met kunstgras en bijbehorende voorzieningen, was natuurlijk ideaal voor de club. Bovendien met de komst van Hvv Hercules naar dit terrein betekende ook dat HMSH haar zelfstandigheid kon blijven koesteren.

Op 27 april 2012 werd de Hvv Hercules officieel opgericht. De nieuwe club voerde een Latijns motto n.l. “Nill volentibus arduum” wat betekende; niets is onmogelijk voor hen die willen. Hercules zelf is de Latijnse naam voor de Griekse halfgod “Heracles”, die staat voor oersterk, machtig slim en voor niemand bang. De Hvv Hercules koos voor een wit shirt met een schuine rood-groene baan. Het logo van Hercules werd een ooievaar, maar dan niet zoals die van ADO Den Haag, maar één van een ooievaar die zijn vleugels had uitgeslagen en pontificaal het luchtruim had gekozen.

In eerste instantie zou Reitze Winklaar voorzitter worden van de Hvv Hercules maar hij koos er voor om liever achter de schermen de voetbalzaken verder te gaan ontwikkelen. Hiermee maakte hij een complete voetbalplanning en zorgde hij ervoor dat er genoeg vrijwilligers bij de club kwamen.  Carlos Tapias, hield zich bezig met het financiële gedeelte van Hvv Hercules. Als hoofdsponsor werd bijvoorbeeld Euphong aangetrokken, een Belgisch telecombedrijf die in België ook Racing genk sponsorde. De nadruk bij Hercules lag in eerste instantie voornamelijk bij de jeugd.

HERCU-03

De gezamelijke kantine van H.v.v. Hercules en H.M.S.H.

Seizoen 2012-2013

Met zo’n 300 leden begon de nieuwe voetbalvereniging aan haar eerste seizoen. De club kon nog veel meer aanmeldingen inschrijven maar hield dit bewust even af. Deze plus-minus 300 leden werden verdeeld over 18 jeugdteams, 2 senioren-elftallen en 2 vriendenteams.

Het “vlaggenschip” van Hercules werd voor dit seizoen ingedeeld in de 4e Klasse C met als tegenstanders: BMT, Celeritas, HDV, KSD, Oosterheem, PGS-Vogel, TAC’90, Te Werve, VUC, Wanica Star en Wilhelmus.

Murelli Sahin (ex VCS-zaterdag) was als trainer aangesteld en in zijn kielzog kwamen o.a. maar liefst 10 spelers van de zaterdag-afdeling van VCS mee naar de Vrederustlaan.

Woensdag 8 augustus 2012 was toch een bijzondere avond voor de nieuwe voetbalclub HVV Hercules. Het speelde met haar eerste team n.l. de eerste oefenpartij in haar bestaan. Aan de Vrederustlaan werd tegen Toofan met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Tjive van der Straaten. Coach Muhreli Sahin van de nieuwe club liet weten, dat het nog een hele klus zal worden om er een team van te maken ,,omdat het allemaal nieuwe jongens waren”, maar hij had daar alle vertrouwen in.

Op zaterdag 1 september 2012 speelde het eerste elftal van Hercules haar eerste officiële competitiewedstrijd “uit” bij HDV in het Zuiderpark. Het werd uiteindelijk een klinkende 0-3 overwinning voor de Herculanen. Centrumspits Korkmaz had de eer om het eerste competitiedoelpunt in het bestaan van de club aan te tekenen. Shyven Paulina en Sylvio Fernandes waren de andere doelpuntenmakers.

Later hier meer………..

Hercules-1-seizoen-2012-2013-kopie

Het eerste elftal van Hercules in het seizoen 2012-2013.

Terwijl in Den Haag Zuid-West veel voetbalclubs het hoofd nog nauwelijks boven water konden houden was het ledenaantal van Hercules inmiddels opgelopen naar bijna 400. Aan het einde van dit seizoen was er zelfs een wachtlijst ontstaan van maar liefst 130 kinderen.

Aan kader had Hercules geen gebrek en dit maakte het binnen de wijk mogelijk dat veel kinderen konden sporten en plezier hebben.

Op zaterdag 27 april 2013 liet de Hvv Hercules haar eerste verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan. Om 11.00 uur begonnen de festiviteiten voor de jeugd met popcorn, een springkussen, ballonnen en een dj met feestmuziek.

Seizoen 2013-2014

Na een samenwerkingsverband van een jaar was er bij aanvang van het seizoen 2013-2014 een breuk ontstaan tussen sv HMSH en de nieuwe HVV Hercules. De sv HSMH besloot daarom dan ook om de samenwerking tussen HVV Hercules te beëindigen en besloot hiermee ook per direct zijn deuren van de kantine te sluiten voor de leden van HVV Hercules. Het bestuur van HVV Hercules moest hiermee gelijk in actie komen met het zoeken van een passende oplossing. De trainingen van HVV Hercules konden nog wel doorgaan want de kleedkamers bleven gewoon toegankelijk. Alleen de kantine van sv HMSH bleef gesloten.

Het bestuur van Hercules had voor dit seizoen de bekende Mario Koswal aangetrokken als de nieuwe trainer van de A-selectie. De technische staf zag er verder als volgt uit; Abderrahim Ouahhabi (assistent-trainer), Dennis Young (teammanager), Marc Abels (leider), Hendrik Doelradjak (verzorger), Gillian Kartoredjo (Fysiotherapeut), Louis Adcevedo (grensrechter) en Xander den Harder (coordinator).

Ook de selectie van Hercules onderging een grote metamorfose en was op de nodige posities flink versterkt. De club zag n.l. de nodige nieuwe gezichten richting de Vrederustlaan komen waaronder: Martisano Biliosa en Levi Kinsiona (beiden van GONA), Hicham en Elias Achahbar (beiden van Haaglandia),Sigrel Burnet (HMSH), Desmond Banor (PGS/Vogel), Mohammed Achahbar (GolSport), Ersin Korkmaz (sv Polanen), Raffael da Silva de Vries (SVLY), Brian Adcevedo (HBS), Yasin Abukar (HDV), Abdelilah El Karicha (De Ster) en Jaouad El Karicha (Celeritas).

Ook in het seizoen 2013-2014 kwam Hercules uit in zaterdag standaard 4e Klasse C West II, met ditmaal als tegenstanders; BMT, Duindorp sv, HDV, KSD-Marine, sv Loosduinen, PGS/VOGEL, RAS, Vredenburch, VUC, Wanica Star, Te Werve, en Wilhelmus.

Parade der voorzitters Hvv Hercules

2013-heden Reitze Winklaar

2012-2013 Dennis Young

Parade der trainers Hvv Hercules

2012-2013 Muhrali Sahin / Gilbert Steenwijk (a.i.)

2013-2014 Mario Koswal

Parade der trainers Hvv Hercules

2012-2013 Muhrali Sahin / Gilbert Steenwijk (a.i.)

2013-2014 Mario Koswal